De 2B Show iMovie trailer viel in de smaak, maar daarmee ligt ook onmiddellijk de lat hoog voor de eindmontage …..

Nadat ik de 2B Show trailer in elkaar had geknutseld met iMovie heb ik die beschikbaar gezet op YouTube. En voor de leerlingen van klas 2B was dat een grote hit ! Ze zijn fan … meer nog … ze vinden het super … of om met hun eigen woorden te zeggen ‘Vet’ en ‘Cool’.

De lat ligt dus al redelijk hoog. De eindmontage zou dus bijna even goed moeten zijn als de iMovie trailer … werk aan de winkel dus.

Nog meer Pers

In mijn vorige post liet ik al even weten dat we tijdens de opnames het bezoek kregen van de pers, en dat we uiteindelijk ook verschenen in Het Nieuwsblad. Ondertussen verscheen er ook een artikel met als titel “GO! Basisschool De Regenboog in Ertvelde lonkt naar Hollywood”.

Of we ooit in Hollywood geraken weet ik niet, maar de YouTube trailer werd toch al bekeken door iemand uit de Verenigde Staten. Wie weet … misschien light Spielberg stiekem mee te kijken.

Werk aan de winkel dus

Na drie opname dagen had ik een hoop beeldmateriaal te verwerken. Ik denk zelfs dat we bijna 3 uur aan video materiaal hebben. Dat alles moet nu in detail bekeken worden, zodat we de beste ‘Takes’ er uit kunnen halen en die gebruiken in de montage. Niet dat de leerlingen slecht acteerden of zo, maar de cameraman … die deed soms rare dingen …

Tijdens het bekijken van het beeldmateriaal moest ik af en toe ook wel eens serieus lachen. Ik heb zo de gewoonte om een aantal seconden voor de effectieve act de camera reeds te laten opnemen. De bedoeling hiervan is om een aantal seconden speling te hebben en zo een minder abrupte overgang te krijgen. Maar hier leverde het af en toe ook wel grappige situaties op … kinderen die oefenen, tekst repeteren en hier en daar ook een gekke bek … en niet alleen van de leerlingen !!!

Die stukjes vormen misschien nog een mooie Bloopers reeks of zo …

Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth. Even the all-powerful Pointing has no control about the blind texts it is an almost unorthographic life One day however a small line of blind text by the name of Lorem Ipsum decided to leave for the far World of Grammar. The Big Oxmox advised her not to do so, because there were thousands of bad Commas, wild Question Marks and devious Semikoli, but the Little Blind Text didn’t listen. She packed her seven versalia, put her initial into the belt and made herself on the way. l using her.Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia.

En wat nu???

De ruwe montage is natuurlijk maar een begin. Ik heb beeldmateriaal dat we opnamen op een grijze dag, en ander beeldmateriaal waarbij er veel licht binnenviel in het klasje waar we de opnames uitvoerden. Er zal dus wat kleur correctie aan te pas komen zodat alles wat beter op elkaar afgestemd is.

Daarna moeten er natuurlijk nog titels toegevoegd worden. De namen van de actuers, dansers, acrobaten, presentatrices moeten mooi in beeld verschijnen, en er moeten nog Rolling Credits gemaakt worden. Je weet wel … die lijst met namen die verschijnt op het einde van een film of serie.

Deze week hoop ik dus nog wat verder te kunnen werken … maar er is nog een hoop te doen. Ik hou jullie zeker en vast verder op de hoogte.